Tiedämme mitä syöt : teknologioiden käyttö ja tietojen kerääminen kanta-asiakasohjelmissa kuluttajasubjektien hallitsemisen ja sitouttamisen keinoina - Käräjäoja, Nico (2017)
Tutkielma pyrkii selvittämään, kuinka teknologiat ja tiedon kerääminen toimivat ja mahdollistavat kanta-asiakasohjelmien toteuttaman kuluttajasubjektien hallinnan. Tätä kanta-asiakasohjelmiin liittyvää vallan ja hallinnan aspektia lähestytään hallinnan analytiikan kautta. Hyödyntämällä sen tarjoamia käsitetyökaluja pyritään vastaamaan kysymyksiin siitä, miten valta toimii kanta-asiakasohjelmissa, miten hallintaa toteutetaan, miten teknologioita käytetään sekä miten kuluttajasubjekteja hallitaan ja sitoutetaan kerätyn tiedon avulla. Tutkielma tuo osaltaan uutta hallinnan ja vallan näkökulmaa yritysten – ja tässä tapauksessa kanta-asiakasohjelmien – harjoittamaan tietojen keräämiseen.