Hajautetut mikromaksut esineiden internetissä - Lehtimäki, Kai-Markus (2018)
Tämä tutkimus käsittelee mikromaksuja esineiden internetin kontekstissa vertaisarvioidun tieteellisen aineiston, teknisten valkopapereiden sekä kirjallisuuden avulla. Tutkielmassa tarkastellaan perinteisten mikromaksujen problematiikkaa ja tutkitaan mitä etuja hajautetut tilikirjatekniikat tuovat perinteisiin keskitettyihin mikromaksumenetelmiin verrattuna. Lopuksi tarkastellaan, minkälaisia käyttötapauksia mikromaksuille on esineiden internetissä sekä miten hajautetut maksuratkaisut voidaan sulauttaa osaksi esineiden internetin kokonaisarkkitehtuuria. Tutkielma esittelee myös mikromaksuja ja hajautettuja maksuverkkoja hyödyntävän älyparkkihalli-sovellutuksen.