Sukupuolivähemmistöidentiteetin itserepresentaatioita Sinuiksi-sivustolla - Juntunen, Sara (2017)
Tutkielmassa tarkastellaan, kuinka sukupuolivähemmistöidentiteettiä on mahdollista representoida eli esittää tietyssä kontekstissa suomalaisessa verkkokeskustelussa 2010-luvulla. Tavoitteena on selvittää, millaisia sukupuoli-identiteetin itserepresentaatioita nousee esille sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden kirjoituksissa Sinuiksi-sivustolla. Lisäksi tutkielmassa tarkastellaan, kuinka kirjoittajat suhtautuvat sukupuoli-identiteettiinsä. Vastauksia tutkimusongelmiin etsitään seuraavien kysymysten avulla: 1. Kuinka sukupuolivähemmistöihin kuuluvat henkilöt voivat representoida sukupuoli-identiteettiään Sinuiksi-sivustolla? 2. Kuinka kirjoittajat representoivat sukupuoli-identiteettiään a) verbin prosessityyppien ja b) nimeämisten kautta? 3. Kuinka kirjoittajat representoivat suhtautumistaan sukupuoli-identiteettiinsä a) modaalisuuden ja b) affektiivisuuden kautta?