User-centered development and maintenance method for software teams - Laitila, Tero (2017)
Tämä tutkimus pyrkii löytämään sopivan metodin jatkuvaan ohjelmistokehitykseen (tuotekehitys ja ylläpito). Se yhdistää ketterän ohjelmistokehitysmenetelmän uusimpiin operatiivisiin metodeihin sekä käyttäjäläheiseen ohjelmistosuunnitteluun. Tutkimus sisältää uuden mallin, joka sisältää metodin arvot, tavoitteet, periaatteet, säännöt, prosessimallin, roolit ja vastuut ohjelmistotiimeille. Tämän metodin avulla ohjelmistotiimit voivat mahdollisesti tehokkaammin tuottaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä palveluita. Tutkimuksessa on haastateltu IT-alan ammattilaisia isoimmista suomalaisista IT-yrityksistä. Tutkimuksen lopputulos on metodi ohjelmistokehityksen ammattilaisille. Metodi yhdistää käyttäjäläheistä suunnittelua nykyaikaisiin ketterän ohjelmistokehittämisen metodeihin.