Customisation as a solution to misalignment between ERP system and business processes in SME context - Tasanen, Joona (2018)
Toiminnanohjausjärjestelmät (ERP järjestelmät) luokitellaan ohjelmistopaketeiksi, jotka on tehty standardoiduksi järjestelmiksi yrityksien toiminnan ohjaamiseen. Ne eivät kuitenkaan aina vastaa täydellisesti yrityksien tarpeita ja siten johtavat epäyhteensopivuuteen yrityksen prosessien ja ERP järjestelmän kanssa. Ratkaisuksi tähän epäyhteensopivuuteen on usein esitetty yrityksen prosessien muokkaamista vastaamaan toiminnanohjausjärjestelmää. Nämä samat prosessit ja niiden erilaisuus on kuitenkin todettu olevan tärkeitä ominaisuuksia pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.