Kyberturvallisuus esineiden internetissä - Hyytiäinen, Teemu (2017)
Esineiden internetin laitteiden määrä on jatkuvasti kasvussa ja niiden hyödyt koskettavat kaikkia yhteiskuntamme jäseniä. Valitettavasti samanaikaisesti myös onnistuneiden kyberhyökkäysten määrä on kasvussa ja se uhkaa esineiden inter-netin luotettavuutta. Tämän takia onkin tärkeää tutkia, minkälaisia uhkia esinei-den internet kohtaa ja kuinka näiltä uhkilta voitaisiin suojautua. Tutkielmassa käsitellään esineiden internetin laitteita, mitä kyseiset laitteet ovat, kuinka ne toi-mivat ja miten ne ovat suojattu. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja sen lähteinä on käytetty pääsääntöisesti akateemisten julkaisujen artikkeleita. Tutkielmassa selvisi esineiden internetin kyberturvallisuuden erityispiirteitä. Näitä ovat fyysisten laitteiden fyysinen suojaamattomuus, langattoman kommu-nikoinnin tuomat ongelmat, sekä useiden esineiden internetin laitteiden heikko laskentateho. Vaikka kirjallisuuden avulla löydettiinkin useita erilaisia uhkia esi-neiden internetille, ei näille uhkille löytynyt samassa mittakaavassa ratkaisuja.