Unity-pelimoottorin tarkastelu aloittelevan indie-kehittäjän näkökulmasta - Sinkkonen, Saska (2017)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan Unity-pelimoottoria aloittelevan indiekehittäjän näkökulmasta. Tutkielmassa selvitetään, miksi Unity on niin suosittu aloittelevien indie-kehittäjien käytössä ja mitkä sen ominaisuudet tukevat heitä. Aluksi esitellään Unitya yleisesti. Sen jälkeen esitetään lähdekirjallisuuden pohjalta tärkeimmät kriteerit pelimoottorin valinnassa ja pohditaan, mitkä niistä ovat olennaisimpia tutkielman näkökulman kannalta. Unitya arvioidaan näillä kriteereillä ja saadaan selville, että erityisesti sen yhteisö, tutoriaalit ja hinta ovat tärkeitä syitä sen suosiolle aloittevien indie-kehittäjien käytössä.