Introduction to Wearable Healthcare Technology - Peltola, Olli (2017)
Teknologian nopea kehitys on mahdollistanut ennennäkemättömän pienten tietokoneiden valmistuksen. Puettavat teknologiat käyttävät hyväkseen näitä pieniä puettavia laitteita, joilla on tarkoitus parantaa elämänlaatua. Puettavien teknologialaitteiden määrän kasvun on odotettu saavuttavan miljardin laitteen rajan vuoden 2022 tienoilla. Koska terveydenhuolto hyötyy teknologian kehityksestä, se on oiva kohde puettavan teknologian hyödylliseen käyttöön. Tämän tutkielman tarkoituksena on luoda yleislaatuinen selvitys puettavista teknologioista, niiden antamista mahdollisuuksista ja riskitekijöistä terveydenhuollon alalla. Aiemmat tutkimukset asiasta ovat keskittyneet lähinnä puettavan teknologian erityisiin osa-alueisiin (kuten tietosuojaan tai tiettyihin laitteisiin). Tutkielmassa esitellään puettavaa teknologiaa ja siihen liittyviä terveydenhuollon mahdollisuuksia niin, ettei siitä tarvitse olla aikaisempaa tietämystä. Puettavat teknologiat terveydenhuollossa saavuttavat varmasti lähivuosina entistä suuremman merkityksen, ja tämä tutkielma voi toimia alustuksena aiheeseen. Tutkimus tehtiin kirjallisuuskatsauksena käyttäen viimeisimpiä akateemisia tutkimuksia ja mukana on myös omia päätelmiä.