Ohjelmisto-ohjatut tietoverkot ja palvelunestohyökkäysten torjuntamenetelmät - Lappalainen, Kimmo (2017)
Palvelunestohyökkäysten nopeutuessa ja niiden käyttämien menetelmien kehittyessä, on tarve tutkia menetelmiä niiden torjumiseksi. Ohjelmisto-ohjattu teknologia mahdollistaa erilaisten menetelmien toteuttamisen. Tässä tutkimuksessa on tutkittu, mitä palvelunestohyökkäysten torjuntamenetelmiä on saatavilla ohjelmisto-ohjatuissa tietoverkoissa ja miten hyvin ne toimivat. Kirjallisuudesta löydettyjä menetelmiä olivat uudelleenohjausmenetelmä ja IP:n vaihtomenetelmä sekä porttihyppy- ja sekoitusmenetelmät. Nämä menetelmät soveltuvat tiettyjen hyökkäysmenetelmien torjumiseen. Vertailevaa lisätutkimusta menetelmien suorituskyvystä ja keskinäisestä paremmuudesta tarvitaan.