Quadratic backward stochastic differential equations - Eirola, Timo (2017)
Tässä tutkielmassa analysoimme takaperoisia stokastisia differentiaaliyhtälöitä. Aloitamme esittelemällä stokastiset prosessit, Brownin liikkeen, stokastiset integraalit ja Itôn kaavan. Tämän jälkeen siirrymme tarkastelemaan stokastisia differentiaaliyhtälöitä ja lopulta takaperoisia stokastisia differentiaaliyhtälöitä. Tämän tutkielman pääaiheena on takaperoiset stokastiset differentiaaliyhtälöt kvadraattisilla oletuksilla. Näillä oletuksilla todistamme olemassaoloteoreeman ja tietyt säännöllisyysehdot takaperoisen stokastisen differentiaaliyhtälön ratkaisulle.