Analysis of linear alkylbenzene samples with a camera-based equipment - Rytkönen, Heidi (2017)
Nestemäisiä tuikeaineita hyödyntävät ilmaisimet ovat saaneet jalansijaa neutriinofysiikassa viime vuosikymmeninä. Perinteisiin Cherenkovin ilmaisimiin niiden etu on suurempi hiukkasten vuorovaikutuksesta aiheutuvan valon tuotto. Lisäksi edullisten, suhteellisen ympäristöystävällisten ja optisesti kirkkaiden tuikeaineyhdisteiden (bentseenin alkyylijohdannaiset) saatavuus mahdollistaa yhä suurempien ilmaisimien rakennuksen. Nestemäisten tuikeaineiden ongelmana on kuitenkin niiden taipumus kerätä epäpuhtauksia itseensä ja niiden muutosalttius UV-säteilyn ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta. Muutokset heikentävät tuikeaineiden valon tuottoa, ja siksi nestemäisten tuikeaineiden puhdistusta ja optisia ominaisuuksia on tutkittava, jotta saatavilla on mahdollisimman tehokas kohtio neutriinoille.