"Kumpi on vaarallisempaa, porno vai romanttinen viihde?": Fifty Shades Of Grey -trilogian vastaanotto ja sen vaikutukset nykykulttuurissa - Rantalainen, Ella (2016)
Opinnäytetyö tutkii Fifty Shades of Grey -trilogiaa reseptiotutkimuksen kautta. Tutkielma analysoi pääasiassa internetissä julkaistuja lukijoiden tekstejä ja muita vastaanottoa käsitteleviä tekstejä. Tutkielma pyrkii myös selvittämään millainen vaikutus trilogialla on nykykulttuuriin ja sen erotisoitumiseen.