Towards an optimal self-assessment tool for information security investment decision-making - Kokkonen, Mika (2017)
Aikaisempi tutkimus keskittyi pääasiallisesti taloudellisiin malleihin, joiden tarkoituksena oli auttaa organisaatioita tunnistamaan kuinka paljon heidän tulisi sijoittaa tietoturvallisuuteen. Nämä mallit pyrkivät tuottojen maksimointiin ja keskittyivät tietoturvainvestointiprosessin tiettyihin osiin. Tästä johtuen, klassiset teoriat ja mallit ovat ongelmallisia tietoturvainvestointien päätösten teossa, jonka myötä tulisi omaksua kokonaisvaltaisempi lähestyminen tietoturvainvestointeihin.