Kehittämistutkimus : TVT:n tehokas integrointi matematiikan digitaaliseen ylioppilaskokeeseen valmistautumisessa - Huttunen, Jesse (2017)
Nykyään tieto- ja viestintäteknologialla (TVT) on yhä suurempi rooli suomalaisessa perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa. Erilaiset laitteet ja sovellukset ovat tuoneet myös uusia mahdollisuuksia erityisesti matematiikan opetukseen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, mikä on TVT:n käytön nykytila matematiikan opetuksessa sekä mitkä asiat ohjaavat matematiikan digitaalista ylioppilaskoetta ja millainen kokeesta on tulossa. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa kehitysehdotuksia matematiikan digitaaliseen ylioppilaskokeeseen sekä siihen, miten TVT:a voitaisiin tehokkaasti integroida matematiikan opetuksessa. Tutkimus toteutetaan kehittämistutkimuksena, jossa ongelma-analyysin pohjalta tarkoituksena on luoda kehittämistuotos, jota koulut ja opettajat voivat tulevaisuudessa käyttää hyödyksi.