Toistorakenteet C#:ssa ja Haskellissa - Häyrynen, Mikko (2017)
Tutkielmassa vertaillaan funktionaalista ja imperatiivista ohjelmointiparadigmaa toistorakenteiden osalta. Vertailussa tarkastellaan Jyväskylän yliopiston ohjelmointikursseilla käsiteltäviä C#– ja Haskell–ohjelmointikieliä, jotka edustavat merkittävästi erilaisia suunnitteluperiaatteita ja määrittelevät ensisijaiset toistorakenteensaeri lähtökohdista käsin. Eroavaisuuksien ja aiemman tutkimustiedon perusteella jäsennetään, miksi funktionaalisen paradigman omaksuminen tuottaa vaikeuksia imperatiiviseen ohjelmointitapaan totuttautuneille ohjelmoijille.