Tekoälyn kehittäminen hyödyntäen pelejä - Uimonen, Veli-Kalle (2017)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten pelejä voidaan hyödyntää tekoälyjen kehityksessä. Tavoitteena löytää informaatioita siitä, että onko pelejä pelaavien tekoälyjen tekniikat ja menetelmät hyödyllisiä siirryttäessä reaalimaailman tekoälysovelluksiin. Täyden informaation peleissä tekoälyt ovat jo päihittäneet pelien ammattilaiset, mutta epätäydellisen informaation pelejen tuomat inhimilliset haasteet, kuten riskianalysointi, reagointi ja vastustajien tunteminen, ovat tuoneet haasteen tekoälyjen suunnittelussa tämänkaltaisissa peleissä. Pelejen tuoma hyöty tekoälykehityksessä on huomattu olevan suuri ja niiden odotetaan auttavan myös inhimillisyyden kehittämisessä tekoälyille.