"It is time for the British people to have their say" : The Daily Mail and the Guardian on Brexit from 2013 to 2016 - Pajakoski, Tiina (2017)
Yhdistyneiden kuningaskuntien kansanäänestys Euroopan Unionista lähtemiseksi kesäkuussa 2016 oli monella tavalla järisyttävä, jopa odottamaton, tapahtuma. Yleisenä oletuksena oli, että vuoden 1975 kansanäänestyksen tulos toistuisi ja Yhdistyneet kuningaskunnat pysyisivät edelleen Euroopan Unionin jäsenmaana maassa pitkään vallinneesta euroskeptisyydestä huolimatta.