Maahanmuuttaja suomen kieltä käyttämässä : katsaus aikuisten maahanmuuttajien kielivalintoja koskeviin tutkimuksiin - Vauhkonen, Tanja (2017)
Tämä tutkimus on suomi toisena kielenä -alan kirjallisuuskatsaus, ja sen tavoitteena on kartoittaa aiemmin tehdyt tutkimukset aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen käyttämisestä luokan ulkopuolisissa vuorovaikutustilanteissa. Kirjallisuuskatsauksen tavoitteena on saavuttaa näkemystä siitä, mitä aikuisten maahanmuuttajien suomen kielen käyttämisestä tiedetään tällä hetkellä.