Esineiden internet järjestelmien integrointien haasteet - Kiuttu, Samuli (2017)
Tässä tutkielmassa tarkoituksena on löytää esineiden internet järjestelmien integraatioita koskevia haasteita kirjallisuuskatsauksena. Esineiden internetiä ja järjestelmäintegraatioita on tutkittu paljon ja näiden potentiaalisia mahdollisuuksia tiedostetaan jo hyvin. Yrityksissä on jo käytössä paljon esineiden internetiin liittyviä teknologioita, joten tähän internetin seuraavaksi kehitysaskeleeksi luonnehditun yleistymiseen ollaan jo osittain varauduttu. Kuitenkaan esineiden internetiä ei olla vielä pystytty hyödyntämään laajemmassa mittakaavassa, sillä toteutuessaan tämä on kaikkialla ja tämän takia käyttöönotossa huomioonotettavia asioita on runsaasti. Näitä asioita etsitään kirjallisuudesta ja tutkielman lopussa vastataan tutkimuskysymykseen mitä haasteita liittyy esineiden internet järjestelmien integroimiseen.