Harvinaisten maametallien talteenotto NdFeB -magneeteista - Kangas, Sanna (2017)
Tutkielman kirjallisessa osassa käsitellään yleisesti harvinaisia maametalleja, niiden ominaisuuksia, valmistusta, käyttökohteita ja kierrätystä lopputuotteista. Harvinaisten maametallien käyttökohteista keskitytään neodyymi-rauta-boori -magneetteihin (NdFeB -magneetit) ja niiden kierrätykseen. Tutkielmassa käydään läpi erilaiset harvinaisten maametallien hydrometallurgiset ja pyrometallurgiset talteenottomenetelmät.