Mobiilikäyttöliittymien käyttökokemus sovelluskehitysnäkökulmasta - Vesterinen, Jammi (2017)
Mobiililaitteiden teknologinen kehitys on ollut räjähdysmäistä tämän vuositu-hannen aikana. Vielä vuosituhannen alussa matkapuhelimen pääasiallinen tar-koitus oli soittaminen, mutta nykyiset älypuhelimet ovat täysiverisiä tietoko-neita taskukoossa, joilla voi jo tehdä lähes mitä tahansa kuviteltavissa olevaa. Sovelluskehitys on kulkenut käsi kädessä puhelinten kehityksen kanssa ja ne ovatkin nopeasti pyrkineet ottamaan siitä kaiken irti. Tämän vuoksi markkinat ovat täyttyneet lukuisista keskenään kilpailevista sovelluksista, joiden laatu on yleisesti ottaen korkea. Tutkielmani käsittelee näitä korkealaatuisen sovelluk-sen erilaisia elementtejä sovelluskehityksen osalta ja pyrkii samalla selvittä-mään, millä keinoin sovellukset pystyvät yhä erottumaan joukosta. Tutkielma on pääosin systemaattinen kirjallisuuskatsaus, jossa on pyritty löytämään kat-tavaa näkökulmaa aiheeseen. Tutkimuskysymyksiä ovat 1) Millainen on hyvän käyttökokemuksen tarjoava mobiilikäyttöliittymä? ja 2) Mitä tekijöitä tulee ot-taa huomioon suunniteltaessa toimivaa mobiilisovellusta? Molemmat kysy-myksistä sitoutuvat toisiinsa ja ovat hieman päällekkäisiä. Näihin liittyviä asi-oita tarkastellaan useasta eri näkökulmasta ja lopuksi pohditaan, kuinka mo-derni sovelluskehitys nähdään tänä päivänä.