Addressing the interoperability challenge of combining heterogeneous data sources in a data-driven solution - Ojala, Veli-Matti (2017)
Dataohjautuvat ratkaisut yhdistävät usein erilaisten ja heterogeenisten tietolähteiden tietoja. Nämä tietolähteet voivat käyttää erilaisia verkkokerrosprotokollia, viestikerroksen protokollia, dataformaatteja ja semanttisia malleja. Näiden yhdistelmä luo yhteentoimivuuden haasteen, koska usein eri pro- tokollat tai formaatit eivät toimi toistensa kanssa. IoT-ratkaisuissa nämä haasteet ratkaistaan usein järjestelmien sisällä, ei niiden välillä. Tämä luo siilomaisia raken- teita IoT-järjestelmien välille. Tämä opinnäytetyö esittelee yhteentoimivuusongel- man neljällä kerroksella ja lisäksi ehdottaa joitain mahdollisia ratkaisuja näiden on- gelmien ratkaisemiseksi datapohjaisen esimerkkitapauksen avulla.