Kemitermomekaanisen massan valkaisu - Suuronen, Satu (2017)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli perehtyä valkaistun kemitermomekaanisen massan (BCTMP) valmistukseen, sen valkaisuun sekä tuotetun massan ominaisuuksiin. Erityisesti työssä käsiteltiin erilaisia valkaisukemikaaleja sekä valkaisutapoja. BCTMP:n valmistuksessa käytetyt kemikaalit ovat avainasemassa massan valmistuksen energiankulutuksessa sekä haluttujen ominaisuuksien saavuttamisessa.