Expressive character identity of teen lesbian characters on 'Glee' & 'Pretty Little Liars' - Rahikainen, Elisa (2017)
Seksuaalivähemmistöjen asema heteronormatiivisessa yhteiskunnassa on puhututtanut ahkerasti muutaman viime vuosikymmenen aikana. Globaalisti seksuaalivähemmistöjä laajalle yleisölle ovat tehneet tutuiksi populaarikulttuuriset valtavirtasisällöt kuten amerikkalaiset elokuvat ja televisiosarjat. Monet nuoret, jotka vasta rakentavat omaa seksuaali-identiteettiään, ammentavat vaikutteita näistä sisällöistä, erityisesti heidän ikäryhmilleen kohdistetuista tuotannoista kuten nuorten sarjoista. Siten on tarpeellista tutkia seksuaalivähemmistöjä edustavien fiktiivisten hahmojen kokonaisvaltaisia representaatioita suosittujen amerikkalaisten nuorten sarjojen kontekstissa ja päivittää tutkimus 1990-luvulta nykypäivää heijastavaksi.