Säveltämisen opettaminen yläkoulussa - Manninen, Reetta (2017)
Kandidaatintutkielmassani tutkin säveltämisen opettamista yläkoulussa. Kirjoitan aluksi keskeisistä käsitteistä, säveltämisestä ja sävellyttämisestä. Toiseksi selvitän, mitä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa (POPS 2014) kerrotaan säveltämisen opettamisesta. Tämän jälkeen paneudun itse sävellysprosessiin ja siihen, mitä keinoja musiikinopettajalla on säveltämisen opettamisessa erilaisten oppijoiden kanssa. Käsittelen tutkielmassani myös opettajan eri rooleja, oppimisympäristön tärkeyttä sekä säveltämisen arviointia: miten sitä voi ja pitäisi toteuttaa. Lopuksi pohdin säveltämisen eri hyötyjä ja sitä, miksi kannattaisi säveltää.