Esineiden internetin käyttö vakuutusyhtiöiden analytiikassa - Ikävalko, Juuso (2017)
Tämä kandidaatin tutkielma käsittelee esineiden internetin käyttöä vakuutusyhtiöiden analytiikassa. Tutkielma toteutettiin systemaattisena kirjallisuuskatsauksena alan kirjallisuudesta, hyödyntäen tietokantoja kuten AISeL, IEEE ja Google Scholar. Tutkielmassa perehdytään esineiden internetin teknologiaan, arkkitehtuuriin sekä sovelluksiin pohtien teknologian mahdollisia hyödyntämiskohteita. Tämän jälkeen selvitetään analytiikan ja massadatan käsitteitä sekä elementtejä, ja tutkitaan analytiikan käyttöä vakuutusyhtiöissä. Viimeisenä pohditaan esineiden internetin synnyttämän datan hyödyntämistä vakuutusyhtiöiden analytiikassa. Tutkimukseen ei saatu selkeää vastausta johtuen niukasta tieteellisestä tutkimusmateriaalista vakuutusyhtiöihin liittyen. Kuitenkin tutkimuksen muilla osa-alueilla selvinneiden tietojen perusteella voidaan olettaa, että esineiden internetin laitteiden yleistyminen tulee lisäämään vakuutusyhtiöiden käytössä olevan datan määrää, jolloin voidaan tuottaa yksityiskohtaisempia analyyseja. Tämän lisäksi muiden alojen murros tulee vaikuttamaan välillisesti vakuutusyhtiöiden liiketoiminnan prosesseihin ja vakuutustuotteiden sisältöihin.