Ohjelmisto-ohjatut verkot ja tunkeutumisen havainnointijärjestelmät - Huhtiniemi, Ismo (2017)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkitaan ohjelmisto ohjattuja verkkojen kontrollerin ja hyökkäyksen havainnoin järjestelmien yhdessä toimimista, ja Mininet verkko emulaattorin asentamista ja käyttämistä. Tutkielmassa raapaistaan pintaa laajojen ohjelmisto ohjattujen verkkojen kontrollerien ja hyökkäyksien havaitsemisjärjestelmien alustoille. Tulosten avulla saadaan myös esille se, että kuinka merkittävää on ohjelmistojen jatkuva ylläpito, kun alustat vanhenevat mm. Java versioinnin vanheneminen eli hyvätkään ohjelmat eivät ole ikuisia, jos niiden kehittäminen lakkautetaan.