Yksilölajien edustajien subjektiiviset kokemukset huippu-urheilu-uran taustalla vaikuttaneista motivaatiotekijöistä - Suominen, Jenna-Emilia; Urvikko, Annika (2017)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää huippu-urheilijoiden henkilökohtaisia kokemuksia siitä, mitkä motivaatiotekijät ovat edesauttaneet heidän uransa jatkumista urheilijapolun eri vaiheissa. Tavoitteena oli saada yksityiskohtaista informaatiota urheilijoiden kokemuksista ja näkemyksistä heidän urheiluaan tukevista asioista. Selvitimme tutkimuksen avulla myös urheilijoiden subjektiivisten näkemysten yhteyttä tunnettuihin motivaatioteorioihin ja aikaisemmissa tutkimuksissa esiin nousseisiin tuloksiin ja havaintoihin.