Avoimen lähdekoodin alustojen sopivuus älykotiin - Liimatainen, Janne (2017)
Internet of Things kasvaa jatkuvasti ja sen eräs suurimmista sovelluskohteista on älykoti. IoT:n ongelmana on kuitenkin ollut keskimäärin erittäin huono tietoturva ja tämä on heijastunut myös älykoteihin esimerkiksi hakkeroituina kameroina ja itkuhälyttiminä. Toinen, älykodissa erityisen suuri ongelma on kerätyn tiedon yksityisyys. Tässä tutkielmassa kartoitetaan, kuinka hyvin avoimen lähdekoodin ohjelmistot soveltuvat toimivan ja turvallisen älykodin toteuttamiseen. Turvallisuuden osalta painopisteenä on erityisesti etäyhteys. Tutkimus toteutettiin konstruktiivisena tutkimuksena. Se ei käsittele yksittäisiä ohjelmistoja kovin syvällisesti, vaan sen tarkoituksena oli saada kattavahko yleiskuva tutkituista ohjelmistoista, minkä perusteella jatkotutkimusta voisi suunnitella.