"Yes we can" or "Make America great again" : comparison of representations in Barack Obama and Donald Trump's inaugural addresses - Mettomäki, Anu (2017)
Kielellä ja kielenkäyttötavoilla, diskursseilla, on suuria vaikutuksia ihmisten asenteisiin, toimintatapoihin ja tapaan nähdä maailma. Erityisesti poliittiset diskurssit ovat merkittävä tutkimuksen kohde, sillä ne saavuttavat usein suuren yleisön. Koska poliitikoilla on näkyvä rooli yhteiskunnassa, on tärkeää tutkia, millaisia asenteita, ideologioita ja arvoja he levittävät puheidensa välityksellä. Tätä teemaa voidaan tarkastella hyödyntäen kriittistä diskurssianalyysia, jonka avulla usein tarkastellaan eriarvoisuutta ja vallan väärinkäyttöä.