"Lehtemme on puolueeton, eikä harrasta politiikkaa" : suomalaisten puolueiden ja niiden poliitikkojen käsittely Uusi Maailma -lehdessä 1963-1979 - Kumpulainen, Sami (2017)
1960- ja 1970-luku olivat aikakauslehtimarkkinoilla kovan kilpailun aikaa. Ilmari Turjan luotsaama Uusi Kuvalehti oli joutunut taloudellisiin vaikeuksiin sillä seurauksella, että se myytiin Uuden Suomen lehtitalolle 1960-luvun alussa. Lehtitalo päätti ratkaista omistansa Naisten Maailma –lehden menekkiin liittyvät ongelmat yhdistämällä sen hankkimansa Uuden Kuvalehden kanssa. Seurauksena vuonna 1963 syntyi kokonaan uudenlainen aikakauslehti, joka nimettiin Uudeksi Maailmaksi. Monipuolisten sisältöjen avulla se pyrki houkuttelemaan lukijoita erilaisista viiteryhmistä.