Intuitio luovan työn mahdollistajana - Petäjä, Julia (2017)
Tiedostamattoman mielen puolella toimivaa intuitiota on tutkittu kauan, mutta harvoin musiikintutkimuksen piirissä. Intuitio-käsitettä on käytetty tarkoittamaan toisistaan poikkeavia määreitä ja tarkasteltu hyvinkin erilaisista näkökulmista lähtevistä kysymyksenasetteluista. Hajanainen tutkimuskenttä johtuu pääasiallisesti intuitiotutkimuksen luonteesta, joka perustuu usein subjektiivisten kokemusten tutkimiseen ja tiedostamattoman mielen tiedostetuksi tekemiseen kokemuksia kuvailemalla.