Fair value -arvostusten tilintarkastamisen erityispiirteitä - Vidqvist, Samuel (2017)
Fair valuen eli käyvän arvon soveltamisella omaisuuserien arvostuksessa on kansainvälisessä IFRS-säännöstössä jo pitkät perinteet. Tämän lisäksi Suomen kansallinen uusi kirjanpitolaki tuli voimaan 1.1.2016 ja uudistunut lainsäädäntö laajensi käypien arvojen soveltamisen mahdollisuutta sijoituskiinteistöjen sekä rahoitusinstrumenttien osalta. Aihe on tärkeä, koska arvostuksiin sisältyvä harkinnanvaraisuus saattaa vaikuttaa erittäin olennaisesti taseella esitettyjen omaisuuserien kirjanpidollisiin arvoihin.