Modan gaaru-ilmiö japanilaisesssa 1900-luvun taiteessa : Toshio Saekin eroottiset naiskuvat - Hallikainen, Maria (2017)
Tutkielmassani analysoin ikonografian avulla japanilaisen taiteilijan Toshio Saekin töitä Japanin modernin ajan modan gaaru (suom. moderni tyttö)-ilmiön valossa. Tukielma keskittyy modan gaaruun, joka oli Japanin massamedian luoma ilmiö uudesta radikaalista naisesta. Modan gaaru syntyi modernin ajan historiallisten sekä sosiaalisten muutosten seurauksena ja vaikutti myös maan poliittiseen ilmapiiriin. Tutkielma käsittelee myös ero guro nansensu-ilmiötä, shunga-taidetta ja japanilaisten naisten aseman historiaa ja kehitystä. Analysoin ikonografian avulla Toshio Saekin neljää teosta ja pyrin yhdistämään teokset osaksi modan gaaru-ilmiötä.