Taiteistuva sairaala : taiteilijoiden näkemyksiä taiteen merkityksistä Meilahden uudessa lastensairaalassa - Maaskola, Niina (2017)
Tutkielmassa tarkastellaan kolmen Meilahden uuteen lastensairaalaan suunnitellun taideteoskokonaisuuden kautta esteettisen hoitoympäristön rakentumista sekä sairaalataiteelle annettuja merkityksiä erityisesti taiteilijoiden näkökulmista.