Novel antibacterial cellulose foam filter for water purification - Seppänen, Tiinamari (2017)
Puhdas juomavesi julistetiin ihmisoikeudeksi Yhdistyneiden kansakuntien (YK) yleiskokouksessa vuonna 2010. Juomaveden kontaminoituminen bakteereilla on yleisin vesiperäinen uhka aiheuttaen useita sairauksia, kuten koleraa ja ripulia, ja se voi johtaa jopa kuolemaan. Maailman terveysjärjestö (WHO) arvioi, että vuonna 2015 maailmanlaajuisesti 884 miljoonalla ihmisellä ei ollut mahdollisuutta saada riittävää määrää puhdasta juomavettä. Yksi YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda2030:n tavoitteista onkin varmistaa turvallisen ja edullisen juomaveden saanti kaikille.