Tuntematon päihde : sotilaiden päihteiden käyttö toisen maailmansodan aikana - Heikkilä, Aino (2017)
Tämä tutkielma käsittelee sotilaiden päihteiden käyttöä toisen maailmansodan aikana. Lähdeaineistona on käytetty muistelmateoksia sekä Kansa taisteli -lehden artikkeleita. Työssä on myös siteerattu sotaa käsittelevistä kaunokirjallisista teoksista Sotaromaania, Sissiluutnanttia ja Unohdettua sotilasta. Tarkastelu on tapahtunut sosiaalihistorian näkökulmasta hyödyntäen uuden sotilashistorian sekä muistihistorian näkökulmia.