Characterizing a dc-SQUID and a Mo/TiW/Cu -trilayer transition-edge sensor array - Helenius, Ari (2017)
Tutkielmassa määritettiin uuden suprajohtavan kvantti-interferenssilaitteen ja 256 pikseliä sisältävän sirun transitioreunailmaisimien ominaisuuksia. Komponentit vaativat erittäin matalia lämpötiloja ja suojauksen suurilta magneettikentiltä muuttuakseen suprajohtaviksi. Tärkeimmät mitatut ominaisuudet olivat suprajohtavan kvantti-interferenssilaitteen signaalin vahvistuskerroin sekä kohina ja transitioreunailmaisimen transitiolämpötila, normaalitilan vastus, virta-jännite-käyttäytyminen, sekä kohina. Motivaationa tutkimukselle oli etsiä käytetyn mittalaite kokonaisuuden herkkyyden rajat sekä pyrkiä sovittamaan teoreettista mallia transitioreunailmaisimen kohinan ymmärtämiseksi. Korkean taajuuden kohinassa on käytössä erilaisia olettamuksia, mutta yhtenäistä teoriaa ei ole vielä yleisesti hyväksytty.