Pilvipalveluiden käyttö - Kämäräinen, Viivi (2017)
Tämä tutkielma perehtyy pilvipalveluihin, niiden käyttäjäryhmiin sekä syihin, miksi pilvipalveluita käytetään. Pilvipalvelut ovat internetin yli tarjottavia laitteita ja ohjelmistoja, joihin on samanaikainen pääsy eri puolilta maailmaa. Kaikilla on mahdollisuus hyödyntää pilvipalveluiden tuomia etuja niin teknisesti kuin taloudellisestikin. Mobiililaitteiden ja langattoman nettiyhteyden lisääntyvän suosion sekä koko ajan kasvavan datamäärän myötä myös pilvipalveluiden käyttö on laajentunut viime vuosina paljon. Pilvipalvelut tuovat paljon hyötyjä, jotka houkuttelevat lisää käyttäjiä. Toisaalta pilvipalveluiden varjopuolena on turvallisuus, joka mietityttää monia käyttäjiä.