Vuorohoidon johtamisen eettiset haasteet "johtajan vinkkelistä" - Svärd, Jaana (2017)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee päiväkodin eettistä johtamista, ja sen haasteita vuoropäiväkotien johtajien kuvaamana. Lisäksi johtajien kuvauksista etsitään eettisen ajattelun malleja, jotka yhdistävät johtajia. Tutkimus toteutettiin laadullisella tutkimusotteella, ja aineiston analysoinnissa käytettiin laadullista sisällönanalyysia. Tutkimuksen aineisto kerättiin haastattelemalla kuutta päiväkodin johtajaa. Haastatteluissa johtajien eettisiä toimintamalleja selvitettiin Vigneteillä, jotka kuvasivat eettisesti hankalia tilanteita.