Autourheilijoiden tarkkaamattomuus ja yliaktiivisuus eri kilpailutasoilla ja -lajeissa - Juola, Markus (2017)
Tämän tutkielman tavoitteena oli selvittää autourheilijoiden tarkkaamattomuuden ja yliaktiivisuuden yhteyttä kilpailutasoon, jolla he ajavat. Lisäksi selvitin, kuinka eri kilpailutasoilla ja eri autourheilun lajeja ajavat kuljettajat eroavat tarkkaamattomuuden sekä yliaktiivisuuden suhteen. Tutkin myös kuljettajien tarkkaamattomuuden ja yliaktiivisuuden eroja eri sukupuolta edustavilla kuljettajilla. Tarkkaamattomuutta ja yliaktiivisuutta ei ole aikaisemmin tutkittu autourheilijoilta, joten tarkoituksena oli myös tuoda uusi käsite, ja sen myötä täysin uutta tietoa autourheilun tutkimuskentälle.