Web-sovellus ohjelmoijien motivaation ja motivaatio-ongelmien kartoittamiseen ja korjaamiseen - Kattilakoski, Timo (2017)
Tämä tutkielma pyrkii antamaan vastauksen siihen, kuinka voidaan toteuttaa www-sovellus, jolla voidaan mitata ja analysoida ohjelmoijien motivaatiota organisaatiossa ja kuinka voidaan laatia motivaatiosuunnitelma heikkojen motivaatioalueiden korjaamiseksi. Työn teoriaosuudessa käsitellään ensin taustateoriaa työtyytyväisyydestä ja motivaatiosta ja käydään läpi eräitä tärkeitä motivaatiomalleja. Tämän jälkeen valitaan kaksi motivaatiomallia, joille laaditaan toiminnalliset määrittelyt, joilla ne on mahdollista muuntaa mitattavaan ja laskettavaan muotoon. Teoriaosuudessa esitetään myös, kuinka motivaatiosuunnitelma tehdään ja kuinka voidaan laatia motivaatiota korjaavia toimenpiteitä. Teoriaosuuden jälkeen empiirisessä osassa suunnitellaan ja toteutetaan sovellus tutkitun teorian pohjalta. Empiirisessä osassa tehdään laaditulle sovellukselle myös testaus satunnaistetulla testausmateriaalilla. Työstä saatiin tulokseksi sovellus, jolla pystytään mittaamaan organisaation työtyytyväisyyttä ja motivaatiota perustuen valittuun motivaatiomalliin. Organisaation tulokset esitetään selkeässä graafimuodossa, jolloin kyetään helposti analysoimaan, mitkä ovat heikkoja osa-alueita. Sovellukselle tehtiin myös testaus satunnaistetulla testausmateriaalilla. Se osoitti, että sovellus toimii odotetulla tavalla. Tulosgraafit näyttävät sellaisia tuloksia organisaatiolle, kuin odotettiinkin. Testaus osoitti myös sen, että tulokset graafimuodossa ovat hyvin havainnollisia ja ongelmalliset osa-alueet pystytään havainnoimaan helposti ja nopeasti.