Natalja Poklonskaja, Krimin miehitystä suurempi sensaatio : Krimin "suloisen syyttäjän" representaatiot ja identiteetit venäläisessä mediassa - Valtonen, Marika (2017)
Tutkimuksen kohteena ovat Natalja Poklonskajan, Krimin tasavallan entisen syyttäjän, representaatiot ja identiteetit venäläisessä sanomalehdissä. Natalja Poklonskaja nimitettiin Krimin tasavallan korkeimmaksi syyttäjäksi keväällä 2014 sen jälkeen, kun Venäjä oli liittänyt Krimin itseensä. Poklonskajasta kirjoitettiin ensimmäisen syyttäjävuoden aikana lukuisia lehtijuttuja, jotka keskittyivät hänen ulkonäköönsä ja hän sai lempinimen ”suloinen syyttäjä”. Venäläisten sanomalehtien julkaisemien juttujen pohjalta tarkastelen Poklonskajasta rakentuvia representaatioita, hänen itsensä luomia identiteettejä sekä hänen toimintaansa ohjaavia ideologioita, jotka nousevat esiin teksteissä.