Parantamisen varaa ilman et tarvii tehhä mittään : diskurssianalyysi triathlonharrastajien suunterveyskäyttäytymisen muutospuheesta - Partanen, Annika (2017)
Suunterveys on tärkeä osa yleistä terveyttä ja elämänlaatua. Suuren suosion saavuttanut kestävyyslaji triathlon tuo harrastajilleen vaativien harjoitus- ja ravitsemusmenetelmien lisäksi mukanaan haasteet suunterveydelle. Triathlonistien on todettu asettavan itsensä usein tiedostamattaan riskiin suunterveyden näkökulmasta, ja heillä on todettu olevan parantamisen varaa suunterveystottumuksissaan. Terveyskäyttäytymisen muutos on kuitenkin haastava prosessi. Muutospuhetta pidetään yhtenä merkkinä muutosprosessin käynnistymisestä.