Perheen rauhanturvaajasta selviytyjäksi : narratiivinen elämäkertatutkimus nuoren naisen identiteeteistä - Pietikäinen, Iina (2017)
Tutkielmani tarkastelee monia elämän haasteita sekä muutoksia kokeneen alle 30-vuotiaan Eveliinan elämäkertaa. Tarkoituksena on selvittää millaisia narratiivisia identiteettejä Eveliina tarinoissaan tuottaa, muuttuvatko ne elämäkerran aikana sekä millaisia merkityksiä narratiiviset identiteetit saavat elämäkerrassa. Tutkielmassa on käytetty Eveliinan muistitietoa liittyen menneisyyteen, joten tarkoituksena on kiinnittää huomio Eveliinan kokemuksiin sekä merkityksellisiin elämäntapahtumiin.