Fyysisen aktiivisuuden yhteys unen kestoon ja laatuun suomalaisilla lapsilla ja nuorilla - Kilkki, Juho; Kilpeläinen, Noora (2017)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää fyysisen aktiivisuuden yhteyttä unen kestoon ja unen laadun mittareihin 5.-, 7.- ja 9.-luokkalaisilla. Unen laadun mittareita olivat koettu aamuväsymys, nukkumisvaikeudet ja unilääkkeiden käyttö. Nukkumisvaikeudet koostuivat heräilyistä öisin ja vaikeuksista päästä uneen. Tarkastelimme nukkumistottumusten eroja vähän, kohtalaisesti ja paljon liikkuvien oppilaiden ryhmissä. Tuloksia tarkasteltiin luokka-asteittain ja sukupuolten välillä.