Rajoja asettaen tai työaikaa venyttäen : työajan hallinta asiantuntijatyössä - Jokivuori, Annika (2017)
Itseohjautuvan ja autonomisen tieto- ja asiantuntijatyön merkitys on kasvanut viime vuosikymmeninä merkittävästi. Tässä tutkielmassa tarkastellaan ajallisen järjestyksen muutosta työelämässä, asiantuntijatyöntekijöiden kokemusten perusteella. Asiantuntijatyöntekijöiden kokemuksia joustavista työaikajärjestelyistä ja ajallisista haasteista sekä aikasuunnittelusta tarkastellaan laadullisin menetelmin, teemahaastatteluaineiston avulla. Analyysimenetelmänä on käytetty aineiston teemoittelua ja luokittelua. Tutkielmassa selvitetään, kokevatko työntekijät uuteen aikajärjestykseen liitettyjä, epävarmuuden, kiireen ja ajan puutteen ongelmia sekä sitä, millaiset tekijät auttavat ajan hallintaa tai puolestaan haittaavat sitä.