Työn epävarmuus kolmannen sektorin palkkatyössä - Huhtala, Sanna-Kaisa (2017)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, mitkä tekijät vaikuttavat työn määrällisen epävarmuuden kokemiseen kolmannen sektorin palkkatyössä. Erityisesti tutkielmassa kiinnitetään huomiota kolmannen sektorin palkkatyön erityspiirteisiin ja vaikuttavatko ne työn epävarmuuden kokemiseen. Tarkastelun taustalla on keskustelu kolmannen sektorin roolin ja aseman muutoksesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkkatyön määrä sektorilla on kasvanut etenkin palveluntuotannon kasvun takia,mutta tutkimustietoa sektorin palkkatyöntekijöiden työoloista on vain suhteellisen vähän. Kolmannen sektorin käsitteen määrittely, sektorin aseman kuvaus eri yhteiskunnallisissa konteksteissa,pohjoismaisen kolmannen sektorin historiallisen kehityksen ja suomalaisen kolmannen sektorin erityispiirteinä nähtyjen tekijöiden kuvaus luovat pohjaa sektorin muutoksen kuvaukselle.