Myyräkuumeen ja myyrärunsauden välisen suhteen mallintaminen tila-avaruusmalleilla - Leppänen, Olli (2016)
Tutkielma käsittelee myyräkuumeen mallintamista tila-avaruusmalleilla. Tutkin myyrärunsauksien ja myyräkuumetapausten välistä riippuvuutta ja selvitän, voidaanko myyrärunsauksilla ennustaa tulevia myyräkuumetapausten lukumääriä. Sen lisäksi selvitän, kuinka monen kuukauden viiveellä myyräkuumetapaukset ilmenevät suhteessa myyrärunsauksiin. Sekä myyrärunsaudet että myyräkuumetapausten lukumäärät vaihtelevat vuodenajan mukaan.