Tietojärjestelmän omaksumiseen ja käytön jatkamiseen vaikuttavia tekijöitä : tapaustutkimus - Ronkainen, Pekka (2017)
Tässä pro gradu -tutkimuksessa tarkastellaan aiempien tutkimuksien ja teorioiden valossa tietojärjestelmän käyttöönottoon, niiden omaksumiseen ja tietojärjestelmän käytön jatkamiseen liittyviä tekijöitä. Tietojärjestelmäprojektin ja tietojärjestelmän käytön menestymiseen vaikuttavien tekijöiden lisäksi tarkastellaan tietojärjestelmän käyttäjän sosiaalisen ympäristön vaikutusta tietojärjestelmän käyttötilanteeseen. Lopuksi tutkitaan käyttäjän motivaatiotekijöitä, joilla voi olla vaikutusta siihen, miten kiinnostavana ja hyödyllisenä eri käyttäjät kokevat järjestelmän käytön. Tutkimus on suoritettu kuluttajanäkökulmasta, vaikka tutkimuksen kohteena oleva tietojärjestelmä ja sen käyttöympäristö liittyvät työkäyttöön ja järjestelmän hyödyntämiseen liiketoiminnan yhteydessä. Näkökulma on valittu, koska järjestelmän omaksumista ja käytön jatkamista tutkitaan empiirisesti franchising-toimintaympäristössä, jossa järjestelmän käyttö perustuu käyttäjän vapaaehtoiseen valintaan.